افکارنیوز - وقتی شما یک لیوان نوشابه می خورید دقیقا این اتفاقات برای شما می افتد:
۱۰دقیقه بعد:
۱۰ قاشق چایخوری شکر وارد بدنتان میشود. میدانید چرا با وجود خوردن این
حجم شکر دچار استفراغ نمیشوید؟ چون اسیدفسفریک، طعم آن را کمی میگیرد و
شیرینیاش را خنثی میکند
۲۰دقیقه بعد:
قند خونتان بالا میرود و منجر به ترشح ناگهانی و یک جای انسولین میشود.
کبدتان شروع میکند به تبدیل قند به چربی تا قند خون، بیشتر از این بالا
نرود
۴۰دقیقه بعد: حالا دیگر جذب
کافئین کامل شده؛مردمکهایچشمتان گشاد میشود، فشار خونتان بالا میرود و
در پاسخ به این حالت، کبدتان قند را به داخل جریان خون رها میکند.
گیرندههای آدنوزین مغز حالا بلوک میشوند تا از احساس خوابآلودگی جلوگیری
کنند.
۴۵دقیقه بعد: ترشح دوپامین
افزایش پیدا میکند و مراکز خاصی در مغز، که حالت سرخوشی ایجاد میکنند،
تحریک میشوند. این همان مکانیسمی است که در مصرف هروئین منجر به ایجاد
سرخوشی میشود.
۶۰دقیقه بعد: اسید
فسفریک موجود در نوشابه، داخل روده کوچک، به کلسیم، منیزیم و روی میچسبد.
متابولیسم بدن افزایش پیدا میکند. میزان بالای قند خون و شیرینکنندههای
مصنوعی، دفع هرچه بیشتر کلسیم را از طریق ادرار باعث میشوند.
مدتی بعد
: کافئین در نقش یک داروی مدر (ادرارآور) وارد عمل میشود. حالا دیگر
کلسیم و منیزیم و رویی که قرار بود جذب بدن شود، بیش از پیش از طریق ادرار
دفع میشود و به همراه آن مقادیر زیادی آب، سدیم و دیگر الکترولیتها نیز
از دست میرود.
مدتی بعدتر : کمکم آن
غوغایی که در بدنتان ایجاد شده بود فروکش میکند و نوبت به افت قند
میرسد. در این مرحله یا خیلی حساس و تحریکپذیر میشوید یا خیلی کرخت و
بیحال. حالا دیگر تمام آن آبی را که از طریق نوشابه وارد بدن خود کرده
بودید، دفع کردهاید؛ آبی که میشد به جای اسید و کافئین و شکر، حاوی مواد
مفیدی برای بدنتان باشد. تا چند ساعت بعد اثر کافئین هم از بین میرود و
شما هوس یک نوشابه دیگر میکنید!